Bolognese som faktisk funker

Og nå over til noe helt annet: Mat. Denne sausen funker bra rett på pasta eller i lasagne. Nok til fire nordmenn eller en amerikaner.

Finn frem dette

  • 4 ss olivenolje - den utsettes ikke for så høy temperatur, så det funker med extra virgin.
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk - eller to
  • ½ eller 1 pakke godt bacon
  • 1 gulrot
  • 1 selleristang
  • 500g kjøttdeig
  • 125g kyllinglever (kan godt droppes)
  • 1½dl rødvin - kan byttes med 1½dl kjøttbuljong
  • 1½dl melk
  • 3ss tomatpuré
  • 1 boks hermetiske tomater, hele de er ofte best.
  • salt, pepper og muskatnøtt

Gjør dette

  1. Hakk løk, gulrot, selleri og hvitløk. Del baconet i små terninger.
  2. Sleng alt i panna og stek på medium varme til løken er blank og myk.
  3. Hiv oppi kjøttdeig og evt kyllinglever og stek videre til alt er jenvt brunet
  4. Hell i rødvin eller buljong og salt&pepper. Skru ned varmen litt og vent til en del av væsken er trukket inn.
  5. Riv litt muskatnøtt over og hell i melken. Vent til det har trukket inn.
  6. Rør inn tomatpuré og bokstomater. Hakk tomatene med sleiven.
  7. La hele kreasjonen putre i en time.

Kan fryses. Lykke til etc.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Carl-Christian Salvesen

Carl-Christian Salvesen

29, Oslo

Har en lei hang til å ta bilde av toaletter på byen. Uten at jeg vet helt hvorfor.

Løsbart

  • Løsbart

Kategorier

Arkiv

hits