8 steg til en kopp perfekt kaffe

image89Nordmenn drikker mest kaffe i verden. Vi drikker også sannsynligvis den dårligste kaffen i verden, noe jeg finner ekstremt merkelig. God kaffe er ikke dyrt og det krever lite av deg.

  1. Stikk til din lokale kjøkken-dings-pusher og plukk med deg en Bodum presskanne til 159,-. Det har du råd til.
  2. Finn en anstendig kaffesjappe i nærheten. Er du så heldig å bo i Oslo, kan jeg anbefale min trofaste koffeindealer Tim Wendelboe og hans Santa Alina til 55,- pr kvartkilo.
  3. Hvis kaffekvernen du har hjemme ser ut som en blender oppi, ber du Tim om å male den for presskanne. Er du så heldig å ha en ordentlig kvern, still den inn et sted mellom filtermalt og kokmalt, nærmest kokmalt.
  4. Kom deg hjem og fyll vannkokeren din (som alltid er ren) med friskt vann fra springen. Slå den på.
  5. Om kaffen din ikke var kvernet fra før, gjør det nå. Tre kaffeskjeer. 21 gram sånn ca. hell de dyrebare kornene i presskannen.
  6. Nå koker vannet. Slipp steketermometeret ditt oppi og se på klokka. Sjekk hvor lang tid det tar før vannet er 92-93 grader. Husk dette til senere, så slipper du termometeret neste gang.
  7. Hell vannet over kaffen. Rør forsiktig med en trepinne. Jeg vet ikke hvorfor det må være tre, men jeg leste det på Internett en gang, og alt som står på Internett er sant.
  8. Vent tre til fem minutter. Press ned stempelet og vent noen sekunder til, så grums får lagt seg. Hell over i kopp og nyt. Ikke hell over de siste dråpene, de er bare grøt.

5 kommentarer

Vegard

12.nov.2007 kl.21:30

Skjønner ikke hva en trepinne skal være godt for. Det gir en god brentsmak om du rører såvidt i svartkjelen med en glødende trepinne, om ikke annet.

Marie

13.nov.2007 kl.16:31

På Friele-posene med presskanne-kaffe står det at den skal stå og brygge i 6 min da. Isjameg, vanskelig dette.

Ståles Kreativoli

15.nov.2007 kl.14:41

Verdensherredømme er fikset.

Harald

16.nov.2007 kl.13:32

Er det 3 skjeer av 21 gram vi snakker om, og til hvor mye vann en liter? Eller er det til 3Kp og hvor stor er en kopp? dette ble vanskelig gitt.

Calle

19.nov.2007 kl.10:57

Harald: Målene er oppgitt for bodums 3-koppskanne

Skriv en ny kommentar

Carl-Christian Salvesen

Carl-Christian Salvesen

29, Oslo

Har en lei hang til å ta bilde av toaletter på byen. Uten at jeg vet helt hvorfor.

Løsbart

  • Løsbart

Kategorier

Arkiv

hits