Internetts angrende: Onlinebutikker.no

Oppdatering 16.01.08: Jeg fikk en telefon idag. Fra onlinebutikker.no. Med en uforbeholden beklagelse. Han la seg helt flat. Og han hadde ikke hatt noen ond hensikt. Han lovet å aldri mer spamme blogger. Og det virket ærlig og fint.

Jeg tror det egentlig bare koker ned til å tenke litt kort og vite litt lite om hvordan det er å være blogger.

Ut ifra det jeg visste på tidspunktet jeg skrev dette mener jeg forstatt at det jeg skrev var berettiget Men nå som jeg kjenner den andre siden av saken, har jeg strøket det jeg ikke lenger kan stå for. Men jeg synes det, for de som ikke kjenner saken fra før, er riktig å la det stå, så man forstår min reaksjon.

Så: Derfor er ikke dette lenger en post om onlineaviser.no, det er en post om de andre som gjør akkurat det samme, men som ikke ser noen grunn til å slutte. Og det er faktisk mulig å få folk til å endre seg.Det er ikke så ofte jeg blir forbanna. Men noen ting plager meg vanvittig. Og det er når talentløse apehuer prøver å sko seg andres suksess. Her på blogg.no har vi en god del brukere, masse bloggposter og ennå fler besøkende. Totaltallene ligger hos TNS.

Forretningsideen til de aller fleste selskaper på nett er enkel: Sidevisninger = reklamevisninger. Reklamevisninger = penger. Det er sånn vi betaler husleia. Vi legger blod, svette og tårer i å lage en bra tjeneste til brukerene våre, som så skriver poster som vi legger reklame på. Brukerene slipper å betale noe, ogvi kan konsentrere oss om å lage en bra tjeneste. Vi slipper alt peset det er å ansette 50 skribenter.

Jeg synes vi er ganske snille på reklamen. VI kjører en reklame pr side uten lyd, ingen popups og sånt. Det er ikke fordi vi tjener mest på det i det korte løp, det er for å ikke plage brukerene våre. Det er jo de vi faktisk får lønna vår fra.

Men når visninger = penger, begynner folk å tenke. En av de som har tenkt er onlineaviser.no, en kjeltringgjeng fra Skjeberg. De limer inn en ferdigskrevet bullshit-kommentar med link til sin egen reklameneddynga webside. 75 på en time. På bloggene til våre kjære brukere. Kun for å prøve å få noen få besøkende. (Det er mulig de prøver å få høyrer rank på google, men da bør de sjekke hva rel="nofollow" betyr.) Det er å plage brukerene våre, og det tolererer jeg ikke. Det er misbruk av vår tjeneste kun for egen vinning. Spam var, sist jeg sjekka, ikke lov i Norge. Vi har også en fin paragraf om å "misbruke annenmanns løsøre" eller noe i den gata.

Når jeg først var inne på de folka der:

Som sagt er reklamevisninger = penger. Men man kjøper jo reklame i håp om at noen klikker på dem. Med 50(!) reklamelinker på forsiden sin, blir det vel 2% av normal klikk-rate på de reklamene der? Jeg kan ikke forstå at annonsører gidder bruke penger på noe sånt.

Siden deres inneholder heller ikke noe annet enn lenker ut. En ganske dårlig liste linker. startsiden.no er da veldig mye bedre? Og nevnte jeg at den så ut som den var laget i vestrussland i 1999?

Internettleverandøren deres har mottatt klage. Vi får se hva det fører til, eller om vi må gå lenger.


Men det er fint å vite at regnskapstallene deres er knallrøde.

</rant>

4 kommentarer

Ståles kreativoli

14.jan.2008 kl.15:35

hehe. go! Calle. go! føkk onlinebutikker.no.

Alf Ivar

14.jan.2008 kl.17:48

Det begynner etter hvert å komme litt for mange sånne sider. Sider som har som pri 1 å servere mest mulig reklame, og som siden ett eller annet sted ute i leksa prøver å lage noe innhold ut av suppa. Styr unna.

Carl-Christian Salvesen

14.jan.2008 kl.23:12

At det kommer sånne spammersider må man bare forvente. I spammerland. Men ikke i Norge. Folk er jo underlagt norsk lov. Når jeg blir rik, skal jeg prøve en sånn en for retten.

Harald Schult Ulriksen

16.jan.2008 kl.15:37

Godt noen å se at noen har en mer voksen reaksjon enn andre marie.blogg.no/1191332375_klesbutikken_kry_p_st.html

Men det hjelper jo fortsatt ikke på at den siden med online sjapper ser helt grusom ut og at jeg overhodet ikke forstår verdien av en slik side.

Skriv en ny kommentar

Carl-Christian Salvesen

Carl-Christian Salvesen

29, Oslo

Har en lei hang til å ta bilde av toaletter på byen. Uten at jeg vet helt hvorfor.

Løsbart

  • Løsbart

Kategorier

Arkiv

hits